Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme selaimen päivittämistä uudempaan versioon.

ESMO ry:n kantavana ajatuksena on tarjota Etelä-Savosta kotoisin oleville tai alueella jo toimiville kulttuurialan ammattilaisille lisää työmahdollisuuksia sekä lisätä alueelle monipuolista kulttuuritarjontaa. Hannu ja Kerttu -satuooppera on yhdistyksen ensimmäinen oma tuotanto, jossa työryhmän kaikki jäsenet ovat Savonlinnan Taidelukion entisiä opiskelijoita. Tulevaisuudessa yhdistyksen toimintaan on tarkoitus laajentaa myös Savonlinnan ulkopuolelle koko Etelä-Savon maakuntaan.

Etelä-Savon Musiikkiteatteri- ja Oopperayhdistys, ESMO ry, kokoontui ensimmäisen kerran joulukuussa 2014 työryhmänä, jonka jälkeen ESMO ry rekisteröityi yhdistykseksi heinäkuussa 2015.