Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme selaimen päivittämistä uudempaan versioon.

ESMO ry:n hallitus 2019-2021

Heinäkuussa 2015 perustetun Etelä-Savon Ooppera- ja musiikkiteatteriyhdistys, ESMO ry:n puheenjohtajana toimii kaudella 2019-2021 Anu Ontronen tiiviissä yhteistyössä varapuheenjohtaja Matti Makkosen sekä muun hallituksen, Laura Heinosen, Mirva Helskeen, Mari Karjalaisen sekä Heikki Kilpeläisen kanssa. 

 

ESMO ry rikastuttaa Etelä-Savon alueen kulttuuritarjontaa samalla kun se tarjoaa töitä kulttuuriosaajille  omalla kotiseudullaan. Ooppera- ja musiikkiteatteri on koettu hyvänä muotona tuoda yhteen alueella toimivat kulttuurialan ammattilaiset ja harrastajat, niin nuoret kuin vanhatkin kokoamaan voimansa yhteen ja luomaan jotain sellaista, joka vaikuttaa suoraan alueen viihtyvyyteen. Ooppera ja musiikkiteatteri ei tarjoa näkyvyyttä ja työtä pelkästään musiikin parissa työskenteleville vaan myös kuvataiteen, lavastuksen, puvustuksen sekä muun visuaalisen taiteen parissa työskenteleville kulttuurialan ammattilaisille. Tarkoitus ei ole käyttää pelkästään alueella asuvia ihmisiä, vaan tuoda myös alueelta kotoisin olevia huippuammattilaisia näyttämään omaa ammattitaitoaan. 

 

Yhdistyksen ensimmäinen tuotanto oli Hannu ja Kerttu –satuooppera (Humperdinck) Melartin-salissa Savonlinnassa, jonka jälkeen tuotannossa on ollut myös muita satuoopperaoita, kuten Pieni Punahilkka (Pauer) ja Uppo-Nalle unelmoi (Makkonen). Yhdistys tuottaa satuoopperoiden lisäksi vuosittain konsertteja erilaisille foorumeille. Suurimaksi tuotannoksi ESMO ry:n tähänastisessa historiassa voidaan pitää Aino Ackté –oopperaa (Kuusisto), joka sai ensi-iltansa Savonlinnasalissa Suomi100 vuonna 2017. Esitys herätti mielenkiintoa ja sai paljon positiivista palautetta. Ilmajoen Musiikkijuhlat kutsuivat Aino Ackté –oopperan vierailemaan luokseen kesällä 2019. 

 

ESMO ry:n toimintaa ovat olleet vuosien saatossa tukemassa mm. Etelä-Savon Kulttuurirahasto, Taike, MES, Alfred Kordelinin säätiö, Olvi-säätiö, Martti Talvela –säätiö, Savonlinnan kaupunki.

 

 

 Kuvassa vasemmalta lukien: Laura Heinonen, Matti Makkonen, Mirva Helske, Anu Ontronen, Mari Karjalainen, Jonas Asikainen (sihteeri) sekä Heikki Kilpeläinen (iPadissa)

 

 

HALLITUS 2019-2021

Anu Ontronen pj. (p. 050 5441425 / anu.ontronen@gmail.com)

Matti Makkonen varapj.

Laura Heinonen

Mirva Helske

Mari Karjalainen

Heikki Kilpeläinen

 

 

Varajäsenet:

Hanna Seppänen (rahastonhoitaja)

 

Sihteeri:

Joonas Asikainen, (info@esmory.fi)